Hoppa till innehåll
Alla våra viner!

En blogg om ingenting.

Denna blogg var tänkt att handla om ingenting, om man nu kan skriva om ingenting. Just nu i dessa konstiga tider så känns det som att ingenting händer.

Tills för bara ett par månader sedan så var det högsta växel och full fart framåt, lanseringsmöten, nya distributörer, många nya viner på gång osv. Och nu? Ja, de nya distributörerna fick tvärstopp och hann inte riktigt komma igång med försäljningen av våra viner. Men i skymundan har vi jobbat hårt med att få fram alla nya viner. Visst har det har varit kämpigt och tagit lång tid. Vi har visserligen kunnat jobba inne i vineriet, men eftersom Spanien i stort sett har stängt ner all verksamhet, så har det varit svårt att få material från underleverantörer, såsom flasketiketter, korkar, flaskor, vinlådor etc. Eftersom vi är ett nytt vineri med bara nya produkter, så har vi inga lager att ta av, vi måste producera nytt.

Nu har vi med en stor insats från alla faktiskt fått fem olika viner i vårt ordinarie sortiment klara för leverans. Ett vin av varje färg (rött, rosé och vitt), lite yngre och fruktigare viner. Två mer strukturerade viner, ett rött och ett vitt, som bäst avnjuts tillsammans med mat.

Vi har även tagit fram ett vin som heter ONE OFF #1, Bell Cros första natur- och veganvin gjort på 100 % Cabernet Sauvignon. Denna serie av viner har fått en egen lite lekfullare identitet. Och lekfullt är just vad det är. För att utvecklas som vinproducent gör vi försök med olika viner och vinstilar. De viner som vi gillar och tror på kommer vi att släppa i begränsade upplagor. Vinerna kan vara gjorda av druvsorter vi vanligtvis inte använder, alternativa vinifieringsmetoder, druvor från nya odlingsområden etc. Vi har valt att ge denna speciella produktlinje namnet ”ONE OFF”, något som man bara gör en gång.

Ute på vinfälten fungerar allt som vanligt, där finns inga restriktioner trots nuvarande situation. Där är arbetet i full gång. Vädret hittills med mycket regn och värme har varit gynnsamt för vindruvorna. Om det fortsätter så, kan skörden bli extra stor i år. Med de druvor vi producerar så vi har idag kapacitet att göra drygt 50.000 flaskor vin. Eftersom vi är en ny producent så har vi endast gjort vin av hälften av druvorna tidigare. Resterande druvor har vi sålt till andra vinerier. Med rådande situation där de flesta vingårdar har svårt att få sålt sina viner och har välfyllda lager plus att det kanske blir en extra stor skörd i år, så blir det svårt att sälja vårt överskott av druvor. Så i år kommer vi att göra vin av alla druvor och kommer att producera runt 50.000 flaskor vin. För att klara detta har vi beställt nya ståltankar från Italien och ekfat från Frankrike. Som ny producent med än så länge begränsad distribution, så blir det till att lägga flaskorna på lager. Som tur är så vinner våra viner på längre lagring och blir bara bättre med tiden.

Nu blev denna blogg lite längre än vad jag hade tänkt, men det har faktiskt hänt en hel del. 😊

L’Amic, vårt nya rosévin, precis buteljerat och ”inburat” i säkert förvar.
ONE OFF #1, Bell Cros första natur- och veganvin med en ny lekfull etikett.
Även korken till ONE OFF #1 har fått eget utseende.
David sliter hårt för allt få våra nya viner klara. Påfyllnad av korkar i buteljeringsmaskinen.
Nya stöttor till vinstockarna som planterades förra året. Dom har växt sig stora och behöver bättre stöttning.
De nya stöttorna på plats och beredning av mark för nya plantor.
Nya plantor som väntar på att komma ner i jorden.
Ett enformigt jobb att sittande bakom traktorn stoppa de nya plantorna på plats. En plats som ska bli deras nya hem ca 100 år framåt.
En ny foudre, 1.000 L, för våra kommande toppviner väntar på att få ta plats i vineriet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *