Hoppa till innehåll

ONE OFF

Som en del i Bell Cros arbete med att utvecklas som vinproducent gör vi försök med olika viner och vinstilar. De viner som vi gillar och tror på släpper vi en begränsad upplaga av. Vinerna kan vara gjorda av druvsorter vi vanligtvis inte använder, alternativa vinifieringsmetoder, druvor från nya odlingsområden etc. Vi har valt att ge denna speciella produktlinje namnet ”ONE OFF”, något som man bara gör en gång. Om vinet blir väldigt väl uppskattat kanske vi gör det igen eller tar in det i vår ordinarie Bell Cros- sortiment.

ONE OFF #1

Det första vinet i den begränsad upplaga av ”ONE OFF” är #1. Detta är Bell Cros första natur och vegan vin, gjort av 100 % organiskt odlad Cabernet Sauvignon. Vinet vildjäst med naturjäst, inga tillsatta sulfiter och utan klarning och filtrering.

VINTYP Rött naturvin
DRUVOR 100% Cabernet Sauvignon
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS ÅLDER 25 år
SMAKNOTER Ett medelfärgat vin med blåröd nyans. En doft av lakrits, blommor och fräscha röda bär. Känslan i munnen är frisk och saftig.
SERVERINGSFÖRSLAG Ljust kött, charkuterivaror, sallader (utan vinägrett), pasta, ris, fisk, sushi. Serveras vid en temperatur på 14 °C.
Läs mer / ladda ner PDF