Hoppa till innehåll

Rosévin

Bell Cros utanför Marça, nära Falset i DO Montsant är en vingård som växer. Genom förvärv av närliggande gårdar består vingården idag av drygt 25 ha med 16 ha vinstockar som kommer att ge ca 50.000 flaskor/år. Vingården och vineriet är officiellt EU-organiskt certifierade. Från årgång 2023 och framåt kommer alla Bell Cros viner att vara märkta med EU:s officiella logo för organisk produktion det gröna bladet. Vinerna är också vegancertifierade.

L’Amic / 2023

L’Amic, vän. Det bästa sättet att dricka och njuta av ett glas rosé är tillsammans med vänner, gamla som nya, på en lugn plats eller på något pulserande ställe. Lägg vinet i en ishink, läppja på det, njut och titta på alla som passerar.

VINTYP Rosévin
DRUVOR Handplockade 100% Garnacha Negra
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS ÅLDER 29 – 70 år
SMAKNOTER Rosa kristallin laxfärg. Aromatiskt fräscht med citrus, apelsin, grapefrukt och röda bär, som jordgubbar, och med nyanser av anisfrön. I gommen är vinet friskt och låter sig njutas av dess nyanser under lång tid.
SERVERINGSFÖRSLAG Fisk och skaldjur, ljust kött, sallader (utan vinägrett), pasta, ris. Serveras vid en temperatur på 8 °C.
Läs mer / ladda ner PDF

L’Amic / 2022

Läs mer / ladda ner PDF

L’Amic / 2021

Läs mer / ladda ner PDF

L’Amic / 2020

Läs mer / ladda ner PDF

L’Amic / 2019

Läs mer / ladda ner PDF