Hoppa till innehåll
Så kommer det nya ”Boutiquevineriet” för produktion av naturviner att se ut när det är klart.

Vi är på G med det nya vineriet!

Nu såhär i efterhand var det ett bra beslut att inte bygga vårt romantiska vineri mitt i vinfälten. Sedan jag skrev förra blogginlägget för ett par månader sedan har byggnadskostnaderna skenat pga Covid-pandemin. Nu känns det helt rätt att vi satsat på vår ”budgetlösning” med att bygga om och inreda en lagerlokal till ett modernt vineri.

Vi har arbetat intensivt med att planera vineriet, begära in offerter på samtliga maskiner och förhandlat med byggbolag. Deadline för att ansöka om EU-bidrag för projektet var 31/1-2022. Tiden har varit mycket knapp att genomföra projektet, effektivt ca en månad med tidsbortfall pga juluppehållet. Nu är ansökan inlämnad. 😊

Det blir ett modernt vineri med bästa möjliga utrustning för att göra kvalitetsviner. Vi kommer att ha en kapacitet för ca 75.000 flaskor och vara organiskt certifierade. Bell Cros målsättning är att vara ett av de fem bästa vinerierna i DO Montsant. Detta är ett steg på vägen.

I vår serie med vinerna ”ONE OFF”, viner som vi bara gör en gång, har vi flera gånger gjort naturviner. Det är inte alltid så bra att blanda produktionen av naturviner med konventionell vintillverkning. I miljön där naturviner tillverkas finns alltid en risk för kontaminering, då man inte använder sulfiter i tillverkningsprocessen. Vi har många små byggnaderna på vinfälten och vad är då inte mer naturligt än att placera ett naturvinsvineri där. Mitt i stressen med att få klart EU-ansökan så drog vi i gång ett litet sidoprojekt. Vi kommer att varsamt renovera en av de gamla byggnaderna på vinfälten till ett litet ”Boutiquevineri” för naturviner. Det är en liten byggnad, ca 30 kvm, och vi kommer att göra runt 5.000 flaskor där. Ett väldigt kul och spännande projekt som vi på något magiskt sätt lyckades hitta energi till att genomföra.

Målet till nästa skörd i sep/okt 2022 är att huvudvineriet ska vara fullt funktionerande. Tidsplanen är tight och mycket hårt arbete återstår. För att klara detta så har vi anställt Albert Peris Barceló som har mer än 20 års erfarenhet från vinframställning. Albert kommer närmast från Terroir Al Límit och Mas Martinet i Priorat. Albert kommer att ansvara för det nya vineriet och se till så att verksamheten fungerar i övrigt. 

Det återstår mycket jobb innan den gamla byggnaden kommer att skina igen.
Det var lätt att få alla att engagera alla i ”Boutiquevineriet”. Det tog inte lång tid innan de första idéerna kom på plats.
Ritningarna för det nya huvudvineriet med kapacitet på ca 75.000 flaskor på plats.
Vår nya medarbetare Albert in action!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *