Hoppa till innehåll
Flasketiketten till ”El Tracte” samt baksidesetikett med förklarande text.

”El Tracte”-handslaget.

Det övergripande namnet för alla våra viner är ”BELL CROS” som är katalanska och betyder ”VACKER DAL”. Varje enskilt vin kommer att ha ett eget namn för att särskilja de olika vinerna. Först ut att namnges är det vin, ca 4.000 flaskor 100 % Carinyena, som ska buteljeras inom kort. Namnet på detta vin ”El Tracte” kommer sig väldigt naturligt. ”El Tracte” betyder handslag på katalanska. Det var just med ett handslag vid sidan om det officiella köpekontraktet som vi kom överens med Joan och Maria, säljarna av marken, att det skulle ingå 4.000 kg druvor i köpet. På landsbygden är ett äkta katalanskt handslag ett vanligt sätt att bekräfta en överenskommelse. Något som betyder mer än en signatur på ett papper.

De senaste månaderna har skisser på flasketiketter, korkar, kapslar och kartonger blivit exakta ritningar. Allt är nu beställt och nu återstår bara att Regulatory council of DO Montsant (Regulador de la Denominación de Origen Montsant) ska godkänna vinet. Regulatory council är ett råd som ska garantera kvalitén och sensoriskt bedöma att vinet är ursprungstypiskt för Montsant.

Skisser på kapsyl, kork och kartong har förvandlats exakta ritningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *