Hoppa till innehåll
Första brainstormingmötet om varunamn och logga med Anna i inspirerande miljö.

”BELL CROS” är fött…

Nu är fem mycket roliga och intensiva månader till ända. Det började med att vi kontaktade Anna Serra Cases, www.grow-tdc.com, för att hjälpa oss med att skapa en identitet och ett varumärke. Anna och hennes team fick tre ledord som kännetecknar (ska känneteckna, vi har inget färdigt vin ännu) vinet:
• Elegant
• Tidsenligt
• Fräscht

Vidare måste varumärket vara enkelt att komma ihåg, gå att uttala på flera språk (framförallt engelska, katalanska, spanska och svenska), finnas en lokal anknytning, vara möjligt att registrera som varumärke, finnas en ledig dot.com adress, osv….

Anna presenterade en lista på 100 olika namn. Det finns extremt mycket varunamn registrerade för drycker. Efter mycket huvudbry och kontroller, av existerande registreringar osv så föll valet på ”BELL CROS”. ”BELL” är katalanska och betyder ”vacker”. ”CROS” är lokal fornkatalanska som betyder ”dal/sänka”.  ”BELL CROS” kan översättas till ”VACKER DAL”.

Nu var det dags och hitta ett märke/logga som grafiskt skulle återge känslan i de tre ledorden. Inspirationen kommer från en vacker höstdag när vinrankorna börjar slå sig till ro efter skörden och löven skimrar som brons. Det enkla strecket ”/” är en stilisering av en rad med vinrankor sett som ett streck.

Vi är själva väldigt nöjda med resultatet och hoppas att alla kommer att gilla det då vi ska leva med det en lång tid framöver.

Många fina förslag att välja av!
Valet föll på ”Bell Cros” med loggan ”/”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *