Hoppa till innehåll
Mina kritiska sommelierstudentkamrater på Vinkällan, Göteborg, testar första Bell Crosvinet.

3:e säsongen och fortfarande inget färdigt vin.

Vi håller som bäst på att förbereda vår 3:e säsong och vi har fortfarande inget färdigt vin, men snart så…..

I samband med vårt första markköp 2017 så fick vi ca 4.000 kg druvor, Cariñena. Vinet gjort på denna första skörd är nu klart för att buteljeras.

Och nu börjar äntligen det riktigt roliga. Att få dricka sitt eget vin som vi väntat på i ett och ett halvt år är ren obeskrivlig lycka! Och det är givetvis det bästa vi druckit någonsin och vi är inte alls partiska. Om det så skulle vara det värsta vi druckit så skulle vi aldrig erkänna det. Som sagt mycket känslor och lycka. Mer om detta vin när det är buteljerat.

Planering av den 3:e skörden, 2019, pågår som bäst. Vi har nu tre röda och ett vitt vin från skörden 2018 på lagring. För att kunna erbjuda en komplett produktlinje kommer vi att utöka produktlinjen med ytterligare 2-3 sorters vin. Kännetecknade för våra viner är att de kommer att vara fräscha och eleganta. De kommer i tre olika kvalitetsnivåer. Våra arbetsnamn på dessa nivåer är ”lätt att dricka“, ”till mat” och ”prestige”.

Att sätta namn på de olika vinsorterna är mycket svårare än vad jag kunnat föreställa mig. Vi har fortfarande inga klara namn utan benämner vinerna med olika projektnamn som ”happy wine”, ”old wine” osv. Namn kommer att komma, måste komma, och vi jobbar som bäst med vår reklambyrå för att hitta på namn som har anknytning till vår vingård. Namnen ska helst vara Katalanska och ska gå att uttala på engelska, inte helt lätt.

En ny hemsida kommer också inom kort, mycket på gång………

Och det blev tummen upp.
Vår vinmentor Miguel var en av de första som vi ville dela glädjen att dricka vår första flaska Bell Cros med.
Gott häng på Xavis altan. Säsong för Calçots, en slag grillad lök som doppas i Romescosalsa och slukas. Haklapp ett måste.
Brainstorming med Anna från reklambyrån för att komma på namn på våra viner. Att jobba med vin innebär alltid skön miljö och lite gott i glasen.
Väskan med våra guldklimpar (vårt nya vin), noga inpackade, packas upp väl tillbaka i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *