Hoppa till innehåll
Vi fick ett ”hus” på köpet.

Varför göra det enkelt för sig?

Man kan köpa en vingård med en fungerande verksamhet och bara njuta av den, och vinerna. Man kan också bygga upp en vingård från början steg för steg under ett antal år för att till slut få introducera och njuta av sitt eget vin. Vi har valt denna lite tuffare, krokigare och skumpigare väg. Varför göra det enkelt för sig? Vi tycker helt enkelt bara att det är roligare. Vi njuter av processen av att skapa något från början och att sedan få se skapelsen växa fram och formas till något konkret. Förhoppningsvis en plats där vi kan vara tillsammans med vänner och bara njuta av vårt eget vin.

Nu för sjätte gången inom ett år har vi förvärvat ännu en bit mark, även denna gång angränsande till vår övriga sammanhängande mark, 2,6 ha av Juan Salvador Vernet Peña, 1 ha, är planterad Garnatxadruvor, resten är olivträd. Vår vingård består nu av 24 ha, varav 14 är planterade med vindruvor.

På marken finns en gammal nergången byggnad i två plan. Vad vi ska göra med den har vi ingen aning om, men det har fått hjärnan att börja spinna på nya idéer. Är det någon som har en bra idé?

Som vanligt alltid några stora träd intill byggnaden för att ge skydd mot solen.
En gång var det ett mysigt vardagsrum med öppen spis.
Inte bara en öppen spis, utan också ”öppet” tak, bra ventilation!
Bara att lägga på takpannorna, så är huset beboeligt igen. 🙂
En dörr som ny.
Det är inte alltid sol. Ann med improviserade stövlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *