Hoppa till innehåll
Bellcros druvor

Rött vin

Bell Cros utanför Marça, nära Falset i DO Montsant är en vingård som växer. Genom förvärv av närliggande gårdar består vingården idag av drygt 25 ha med 16 ha vinstockar som kommer att ge ca 50.000 flaskor/år. Vingården och vineriet är officiellt EU-organiskt certifierade. Från årgång 2023 och framåt kommer alla Bell Cros viner att vara märkta med EU:s officiella logo för organisk produktion det gröna bladet. Vinerna är också vegancertifierade.

El Camí / 2020

El Camí är en smal slingrande väg som passerar genom Bell Cros vingård. Den spelade en stor roll under det spanska inbördeskriget 1936-39. En tid då vinproduktionen i Spanien i princip stod still. Det finns fortfarande två hus (masias) längs vägen bevarade. Dessa hus spelade en viktig roll under kriget som sjukhus respektive matutskänkningsställe.

VINTYP Rött vin
DRUVOR Handplockade 87 % Carinyena, 13 % Garnacha Negra.
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS ÅLDER 14-67 år
SMAKNOTER Färgen har ett lager medium/mörka blåaktiga toner med röd bakgrund. Doft av fräscha mörka bär som plommon och blåbär, av blommor så som viol, och med inslag av medelhavsvegetation. Smaken är frisk, fyllig med lätta inbjudande tanniner och med en lång eftersmak.
SERVERINGSFÖRSLAG Passar utmärkt till ljust och rött kött tillsammans med potatis, pasta, ris och grönsaker. Passar även utmärk till pizza. Servera vinet vid en temperatur på 13–17 °C.
Läs mer / ladda ner PDF

El Camí / 2019

Läs mer / ladda ner PDF

El Camí / 2018

Läs mer / ladda ner PDF

El Tracte / 2020

Det första steget i projektet Bell Cros togs i september 2017. Med ett äkta katalanskt handslag (”El Tracte”) tog Bell Cros över den mark som paret Joan och Maria planterat och brukat under 40 år. El Tracte, årgång 2017, var Bell Cros första vin. Druvorna, Carinyena, kommer från en liten utvald del av vingården med 40 år gamla vinstockar.

VINTYP Rött vin
DRUVOR 100% handplockade Carinyena
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS MEDELÅLDER 49 år
SMAKNOTER Mörkblå färg med en Intensiv doft av mörk frukt, plommon och blåbär. Smaken är frisk, fyllig och dröjer kvar länge att njuta till.
SERVERINGSFÖRSLAG Passar utmärkt till alla typer av rött kött tillsammans med en krämig sås, potatis, pasta, ris och grönsaker. Servera vinet vid en temperatur på 16–17 °C. Lufta gärna flaskan ca 30 minuter in servering.
Läs mer / ladda ner PDF

El Tracte / 2019

Läs mer / ladda ner PDF

El Tracte / 2018

Läs mer / ladda ner PDF

El Tracte / 2017

Läs mer / ladda ner PDF

El Mirador/ 2019

El Mirador är utsiktsplatsen där man har en fantastisk vy över hela Bell Cros vingård. Det ger en harmonisk känsla att blicka ut över raderna med vinrankor, de böljande bergen och byn Marça. Vår dröm är att bygga ett vineri på denna plats, och för varje dag kommer vi allt närmare att förverkliga den drömmen.

VINTYP Rött vin
DRUVOR Handplockade 60% Garnacha Negra och 40% Carinyena
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS ÅLDER 47-71 år
SMAKNOTER Färgen är rubinröd. Aromatiskt fräsch och delikat med smaker så som violblommor, plommon och inslag av citrus. En lång finish som inbjuder till att dricka mer.
SERVERINGSFÖRSLAG Passar utmärkt till ljust och rött kött tillsammans med pasta, ris och grönsaker. Servera vinet vid en temperatur på 16–17°C
Läs mer / ladda ner PDF

El Mirador/ 2018

Läs mer / ladda ner PDF