Hoppa till innehåll
Bellcros druvor

Rött vin

Bell Cros utanför Marça, nära Falset i DO Montsant är en vingård som växer. Genom förvärv av närliggande gårdar består vingården idag av drygt 25 ha med 16 ha vinstockar som kommer att ge ca 50.000 flaskor/år. Vingården genomgår omställning till ekologisk odling. 

El Camí / 2018

El Camí är en smal slingrande väg som passerar genom Bell Cros vingård. Den spelade en stor roll under det spanska inbördeskriget 1936-39. En tid då vinproduktionen i Spanien i princip stod still. Det finns fortfarande två hus (masias) längs vägen bevarade. Dessa hus spelade en viktig roll under kriget som sjukhus respektive matutskänkningsställe.

VINTYP Rött vin
DRUVOR Handplockade 79 % Carinyena, 11 % Garnacha Negra och 10 % Tempranillo
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS ÅLDER 12-65 år
SMAKNOTER Färgen är mörk blåröd. Doft av mörka bär, blommor så som viol, och med inslag av medelhavsvegetation Smaken är frisk, fyllig med lätta inbjudande tanniner.
SERVERINGSFÖRSLAG Passar utmärkt till ljust och rött kött tillsammans med pasta, ris och grönsaker. Servera vinet vid en temperatur på 13–17 °C.
Läs mer / ladda ner PDF

El Tracte / 2017

Det första steget i projektet Bell Cros togs i september 2017. Efter ett äkta katalanskt handslag (”el tracte”) tog Bell Cros över den mark som paret Joan och Maria hade brukat under 40 år. I köpet ingick 4 000 kg druvor av sorten Carinyena – druvor som nu blivit ett vin i begränsad upplaga.

VINTYP Rött vin
DRUVOR 100 % handplockade Carinyena
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS MEDELÅLDER 45 år
SMAKNOTER Färgen är intensiv med stort djup och ljusare skiftningar. Täta och komplexa aromer av mörka bär, mint och lakrits framträder mot bakgrundsnoter av viol. Känslan i munnen är mycket frisk och tanninerna tydliga men inte skarpa.
SERVERINGSFÖRSLAG Passar utmärkt till olika kötträtter. Öppna flaskan 30 minuter före servering och servera vinet vid en temperatur på 13–17 °C.
Läs mer / ladda ner PDF

El Mirador/ 2018

El Mirador är utsiktsplatsen där man har en fantastisk vy över hela Bell Cros vingård. Det ger en harmonisk känsla att blicka ut över raderna med vinrankor, de böljande bergen och byn Marça. Vår dröm är att bygga ett vineri på denna plats, och för varje dag kommer vi allt närmare att förverkliga den drömmen.

VINTYP Rött vin
DRUVOR Handplockade 60% Garnacha Negra och 40% Carinyena
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS ÅLDER 46-70 år
SMAKNOTER Färgen är rubinröd. Aromatiskt fräsch och delikat med smaker så som violblommor, plommon och inslag av citrus. En lång finish som inbjuder till att dricka mer.
SERVERINGSFÖRSLAG Passar utmärkt till ljust och rött kött tillsammans med pasta, ris och grönsaker. Servera vinet vid en temperatur på 16–17°C
Läs mer / ladda ner PDF