Hoppa till innehåll

Upp till bevis, dags att börja sälja!

Vi har jobbat i det tysta några månader, men nu det börjar bli dags att vi gör mer väsen av oss. När vi undersökte hur det är att driva en vingård så sa alla till oss ”att odla vindruvor och göra bra vin det kan vi, men att sälja det är vi inte så bra på”. Med vår bakgrund så kände vi att det var just sälj som vi kunde tillföra. Efter drygt två år har det nu blivit dags att börja sälja vinet som vi tagit fram med hjälp av alla fantastiska människor i Montsant. Nu är det upp till bevis för oss att visa vad vi går för. Nervöst, nej inte alls……….

Vi har nu byggt upp ett lager av ca 50.000 flaskor och med den nya årgången 2019 fortsätter lagret att växa och binda mer pengar. Vi vet att det kostar och kräver pengar att göra ett nytt vin och att introducera det på marknaden, så vi räknar kallt med att skjuta till pengar de första 5-7 åren. Ju fortare vi kommer igång med försäljningen desto kortare blir tiden att skjuta till pengar. Vi kommer nu att börja söka efter distributörer på våra hemmamarknader, Sverige och Katalonien. I Katalonien kommer vi att ha några lanseringsevent för vinpress och potentiella distributörer i slutet januari 2020.

Vi har ännu ingen distributör i Sverige, men eftersom så många har frågat var dom kan köpa vårt vin så kände vi att vi måste göra något innan vi organiserat oss. Den 4:e december hade vi en smyglansering i Sverige på den Spanska vinbaren Juan Font i Göteborg. Det blev för oss en väldigt speciell kväll. Många gamla och nya vänner som var nyfikna på vårt vin kom. Känslan av att ha jobbat med ett projekt en lång tid och sedan lansera det går inte att beskriva. Belöningen är alla glada miner och uppmuntrande tillrop. Denna kväll kommer vi aldrig att glömma, tack alla.

Jag måste också nämna att jag är nu efter drygt ett års studier på Vinkällan i Göteborg är en stolt sommelier. Det är skönt att plugget äntligen är slut och samtidigt en stor saknad att inte få gå till skolan och träffa alla vinnördsvänner. Jag har blivit vinnörd, något som jag aldrig trodde att jag skulle bli. Det har varit en fantastisk tid då jag lärt mig mycket om vin, men framförallt upptäckt vilken härlig vinvärld vi lever i. Så mycket goda viner med olika smakriktningar det finns. Jag har lärt mej uppskatta tex Sherry, Spätburgunder från Tyskland, Txakoli från Baskien i norra Spanien mm. Tack alla inspirerande lärare och vinnördskompisar för en fantastisk tid.

Fotografering för nya produktblad. Team Bell Cros har varit fotomodeller. Inte för att det var billigast, utan för att dom var snyggast. 🙂
Ann praktiserar som servitris.
En stolt nybliven Sommelier.
Många nyblivna och glada sommelierer och vinnördar samlade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *