Hoppa till innehåll

En viktigt milstolpe; ”Team-SWE” bildat…

Projektet har nu blivit större tänkt och vi håller på att förhandla om att köpa ytterligare mark. Vi har slutat jobba och tanken var och är att driva detta projekt på deltid som ett slags ”kommersiellt nöje”.  Men storleken, med en kapacitet på att kunna producera ca 35.000 flaskor vin/år, gör att vi nu har organiserat oss på ett sätt som möjliggör att både kunna driva projektet professionellt och njuta av det samtidigt..

Xavi Peñas som förmedlat marken vi köpt och vår lärare Miguel Figini har blivit goda vänner och rådgivare till oss. Nu har vi med deras hjälp skapat Team-SWE (Skoglund Wine Estate S.L.). Xavi (som för övrigt driver en egen vingård ”Cellers Sant Rafel”, www.cellerssantrafel.com) kommer att vara den som administrerar verksamheten och fungera som en sammanhållande länk mellan alla involverande.

Vi är mycket stolta över att Joan Asens, som är en internationell erkänd vinmakare tagit på sig ansvaret som vår winemaker. Joan driver också en egen vingård ”Orto Vins”, www.ortovins.com. Han var tidigare chefsenolog på det berömda vineriet Álvaro Palacio i D.O.Q. Priorat. Joan låg till stor del bakom den uppmärksamhet som skapades av vinet l’Ermita, som betingar ett pris på 1.000 euro/flaska.

Joan har till sin hjälp Baltasar Vendrell som kommer att ansvara för det praktiska arbetet ute på fältet. Vinet börjar skapas ute på vinfältet och därför kommer Joan och Baltasar att jobba tätt tillsammans. Baltasar har många års erfarenhet av skötsel av vingårdar och är uppväxt i en familj som äger en vingård, ”Vendrell Rived”, www.vendrellrived.com.

Vi som äger vingården, Ann och Peter Skoglund, kommer att står för ekonomi och marknadsföring.

Nu kör vi!

Det fanns mycket att diskutera på första mötet.
Ett av ämnena som diskuterades var vilka typer av tankar vi ska köpa till vineriet.
Det fanns många olika argument för valet av flaska, lika många som deltagare.
Här diskuteras hur vinrankorna ska beskäras för att få den typ av vin vi önskar, elegant och fräscht.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *