Hoppa till innehåll
Utsikten mot byn Marçà.

Den sista pusselbiten, ett nytt eget vineri.

Idag kom en viktig pusselbit på plats i detta stora projekt att skapa en komplett fungerande vingård. Vi har nu köpt en liten, egentligen obetydlig, bit åkermark. Denna bit åkermark sammankopplar en annan högt belägen bit mark med vår övriga mark. Den högt belägna marken har en fantastisk utsikt över våra vinfält och närmaste by Marçà. Det är den mark som köpte vi i november-18 just för den fantastiskt vackra utsikten och som vi tänkt använda som picknickplats för att avnjuta våra viner med goda vänner.

Tanken är fortfarande att avnjuta våra viner med goda vänner där, men projektet har växt. Detta är den perfekta platsen för att bygga ett vineri. För att få bygglov måste all vår mark vara sammankopplad och denna lilla sista pusselbit gör just det. Detta projekt kommer att ta ca 2-3 år att genomföra. Det ska designas, projekteras, beviljas bygglov, byggas, finansieras….. Vi har ingen brådska. Idag är vi inhyrda hos ”Cellers Sant Rafel” och disponerar en egen del av lokalerna med vår egen utrustning och detta samarbete fungerar utmärkt

Vi har besökt fyra välrenommerade arkitektfirmor i Barcelona. Valet föll slutligen på batlleiroig, www.batlleiroig.com . Batlleiroig är en komplett arkitektfirma med ca 100 anställda med samtliga funktioner in-house, allt från design, planering, genomförande av projektet till färdig byggnad. För oss är det viktigt att byggnaden integreras i det omgivande landskapet och vice versa, dvs att den omgivande naturen integreras in i byggnaden, sk biophilia (kärlek till naturen). Detta område är något som batlleiroig är ledande på och driver utvecklingen av.

Vid designande av vineriet kommer fokus att vara på besökaren och ”vinupplevelsen”. Efter att besökt Bell Cros ska besökaren minnas upplevelsen och våra viner, inte byggnaden. Byggnadens syfte är att stötta och förstärka dessa upplevelser. Batlleiroig förstod direkt vad vi sökte och att inte byggnadens utseende är huvudfokus. Kanske inte helt lätt för en arkitektfirma som vill göra snygga och flashiga byggnader, att förstå.

Det är på kullen i bakgrunden som vineriet ska byggas.
Denna utsikt ska man kunna njuta av i framtiden från vineriet.
”Så här vill jag att det ska se ut…..”
”….men Xavi, du förstår väl i alla fall?”
Ann kanske njöt mer av solen än av besöket hos batlleiroig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *