Hoppa till innehåll
Team Bell Cros poserar.

Bell Cros lanserat i Katalonien!

Äntligen var det dags. Tredje veckan i januari bjöds vinskribenter och sommelierer i Katalonien in till lanseringen av Bell Cros. Under två timmar fick alla ta del av vårt vinäventyr och prova våra viner. Vinbaren AmoVino i Barcelona som är helt specialiserad på katalanska viner var det naturliga valet att göra lanseringen på. Hela Team Bell Cros, som nu växt till sex personer, var på plats och presenterade sig.

Vår vinmakare Joan Asens berättade om Bell Cros som vingård och dess förutsättningar att producera unika viner som präglats av den speciella plats i Montsant där Bell Cros är belägen. Joan berättade också om omställningen till organiskt odling. Vingården drivs idag organiskt/ekologiskt och kommer officiellt att vara organiskt certifierad av CCPAE i slutet av 2021, och får då märka vinerna med det gröna EU-lövet.

Förutom vårt hittills enda vin ”El Tracte 2017” som är gjort på 100 % Carinyenadruvor, lanserades två nya viner som precis tappats på flaska. El Camí, ett frisk och fyllig rött vin med lätta inbjudande tanniner gjort av 79 % Carinyena, 11 % Garnacha Negra och 10 % Tempranillo. L’Addició, ett fylligt vitt vin med en komplex aromstruktur, gjort av 88 % Garnacha Blanca och 12 % Macabeo. Till våren kommer ytterligare två nya friska och lättdruckna viner, ett vitt och ett rosé.

Miguel Figini, som förutom att ansvara för försäljningen i Spanien, också tar hand om alla våra besökare, presenterade det nya besöksprogrammet. Vi vill att besöken hos oss på Bell Cros ska vara en annorlunda och berikande upplevelse. Våra besöksaktiviteter bygger på tre hörnstenar; att lära, att göra och att ha kul. Mer om detta och de nya vinerna går det att läsa om på vår ny uppdaterade hemsida.

Nu har vi officiellt introducerat Bell Cros i Katalonien och vi hoppas inom kort att kunna presentera en distributör som gör att det går att köpa och prova våra viner både i Katalonien och i Sverige.

Miguel ger klara och tydliga instruktioner till alla.
Xavi var först ut med att presentera sig.
Näste man ut var Baltasar.
Premiär för vårt röda vin El Camí och det vita L’Addició.
Joan förklarar varför vinerna smakar som dom gör.
Första vinet ut att provas var El Camí.
Även det redan introducerade vinet El Tracte väckte intresse.
Peter rundar av mötet med att berätta om planerna för byggnationen av det ny vineriet.
Deltagarna fick också vara med och posera framför kameran.
Alla ville vara med på bild.
Ann delar ut vin till alla för att provsmaka hemma i lugn och ro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *