Hoppa till innehåll

Vitt vin

Bell Cros utanför Marça, nära Falset i DO Montsant är en vingård som växer. Genom förvärv av närliggande gårdar består vingården idag av drygt 25 ha med 16 ha vinstockar som kommer att ge ca 50.000 flaskor/år. Vingården och vineriet är officiellt EU-organiskt certifierade. Från årgång 2023 och framåt kommer alla Bell Cros viner att vara märkta med EU:s officiella logo för organisk produktion det gröna bladet. Vinerna är också vegancertifierade.

La Figaflor / 2023

Bell Cros välkomnar besökare för att lära, göra och njuta. Efter en dags lärorik aktivitet i vingården samlas vi under vårt gigantiska fikonträd “La Figaflor”, vid stenstugan och njuter av uppfriskande vin. La Figaflor är buteljerad njutning; friskt, aromatiskt och passar utmärkt att dricka med eller utan tilltugg.

VINTYP White wine
DRUVOR 100% Garnacha Blanca
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS MEDELÅLDER 6 till 45 år
SMAKNOTER Grön färg med en ljusgul nyans. På gommen aromatiskt friskt med övervägande smak av citrus, toner av grapefrukt och vita blommor. Vinet är friskt, fruktigt och inbjudande.
SERVERINGSFÖRSLAG Fisk och skaldjur, ljust kött, sallader (utan vinägrett), pasta, ris. Serveras vid en temperatur på 8°C.
Läs mer / ladda ner PDF

La Figaflor / 2022

Läs mer / ladda ner PDF

La Figaflor / 2021

Läs mer / ladda ner PDF

La Figaflor / 2020

Läs mer / ladda ner PDF

La Figaflor / 2019

Läs mer / ladda ner PDF

L’Addició / 2022

Historiskt sett odlas drygt 95% rödvinsdruvor i Montsant. Så även hos vingården Bell Cros. På senare år har man också återupptäckt druvsorten Garnacha Blanca och dess potential för fantastiska viner. Det här vinet, L’Addició, är ett fint tillägg till våra röda viner.

VINTYP Vitt vin
DRUVOR Handplockade; 100% Garnacha Blanca
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS MEDELÅLDER 5 år
SMAKNOTER 50 % av vinet har macererat med skalen i 29 dagar, därför framträder färgen med mer intensiva ljusa gulgröna toner. Den täta och komplexa arom strukturen domineras av citrus, anisfrön och vita blommor. Smaken är fyllig och frisk med bra syra och volym.
SERVERINGSFÖRSLAG Fisk och skaldjur, ljust kött, sallader (utan vinägrett), ost, pasta, ris. Serveras vid en temperatur på 10-14 °C.
Läs mer / ladda ner PDF

L’Addició / 2020

Läs mer / ladda ner PDF

L’Addició / 2019

Läs mer / ladda ner PDF

L’Addició / 2018

Läs mer / ladda ner PDF