Hoppa till innehåll

Vitt vin

Bell Cros utanför Marça, nära Falset i DO Montsant är en vingård som växer. Genom förvärv av närliggande gårdar består vingården idag av drygt 25 ha med 16 ha vinstockar som kommer att ge ca 50.000 flaskor/år. Vingården genomgår omställning till ekologisk odling. 

La Figaflor / 2021

Bell Cros välkomnar besökare för att lära, göra och njuta. Efter en dags lärorik aktivitet i vingården samlas vi under vårt gigantiska fikonträd “La Figaflor”, vid stenstugan och njuter av uppfriskande vin. La Figaflor är buteljerad njutning; friskt, aromatiskt och passar utmärkt att dricka med eller utan tilltugg.

VINTYP White wine
DRUVOR 100% Garnacha Blanca
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS MEDELÅLDER 4 till 14 år
SMAKNOTER Grön färg med en ljusgul nyans. På gommen aromatiskt friskt med övervägande smak av citrus, toner av grapefrukt och vita blommor. Vinet är friskt, fruktigt och inbjudande.
SERVERINGSFÖRSLAG Fisk och skaldjur, ljust kött, sallader (utan vinägrett), pasta, ris. Serveras vid en temperatur på 8°C.
Läs mer / ladda ner PDF

La Figaflor / 2020

Läs mer / ladda ner PDF

La Figaflor / 2019

Läs mer / ladda ner PDF

L’Addició / 2019

Historiskt sett odlas drygt 95 % rödvinsdruvor i Montsant. Så även hos vingården Bell Cros. På senare år har man också återupptäckt druvsorten Garnacha Blanca och dess potential för fantastiska viner. Det här vinet, L’Addició, är ett fint tillägg till våra röda viner.

VINTYP Vitt vin
DRUVOR Handplockade; 100% Garnacha Blanca
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS MEDELÅLDER 26 år
SMAKNOTER Medelfärgat vin med ljusgula och gröna toner. Den täta och komplexa aromstrukturen domineras av citrus, anisfrön och vita blommor. Smaken är fyllig och frisk med bra syra och volym.
SERVERINGSFÖRSLAG Fisk och skaldjur, ljust kött, sallader (utan vinägrett), ost, pasta, ris. Serveras vid en temperatur på 10-14 °C.
Läs mer / ladda ner PDF

L’Addició / 2018

Läs mer / ladda ner PDF