Hoppa till innehåll
Första tanken anländer, äntligen!

Nya ”tankar”…

Idag kom sista leveransen med våra nya ståltankar från Italien. Efter att framställt vårt första vin av de 4.000 kg Carinyenadruvor som vi skördade, hos ett av det större kooperativen i regionen i sep-17 fick vi tänka om och bestämde vi oss för söka efter andra alternativ. Vi sökte ett ställe som var mer personligt, där vi själva kunde få kontrollen över vinframställningen och börja i liten skala utan någon större investering.

Efter mycket sökande slutade det med att vi hyr in oss hos Xavi Peñas (som också administrerar vår verksamhet) ”Cellers Sant Rafel” och disponerar en egen del av, dvs vi får ett eget vineri och delar en del av personalen. Nu har vi fyllt lokalen med 11 ståltankar med en kapacitet på ca 30.000 L. Vi har också köpt ett 20-tal ekfat för att lagra våra viner.

Detta ger oss en möjlighet att börja i begränsad skala och kommer att producera ca 20.000 flaskor i år för att sedan öka stegvis till att framställa ca 75.000 flaskor/år. De druvor vi inte kan använda själva kommer vi att sälja till lokala vinerier.

Ekfat direkt från Frankrike.
Allt på plats i våra nya lokaler.
Xavi har en teknisk genomgång av tankarna.
Lycka!!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *