Hoppa till innehåll
Vinrankorna på den nya marken vilar och gör sig redo för våren.

Mark, mark, mark…

Äntligen har vi fått tillskott av Garnatxadruvan. Garnatxa och Cariñena är de två urspungsdruvorna och typiska för D.O. Montsant. Idag förvärvade vi ytterligare 6 ha mark av paret Delfi Sabate Amoros och Jovita Pellise Pedrol, som också är grannar. Nytillskottet består av 2,5 ha Garnatxa, 0,5 ha Cariñena, drygt 1ha Ull de LLebre (Tempranillo) och 2ha olivträd.

Vingården uppgår nu till totalt ca 20 ha sammanhängande mark bestående av 12,5 ha vinrankor som ger ca 60 ton druvor, ca 50.000 flaskor/år. Så här stora markområden är ovanligt eftersom markerna i området har delats upp i små bitar genom arvsdelning. Samtliga druvor är röda och vinrankorna har en ålder på mellan 50 och 70 år. Detta borgar för smakrika viner av hög kvalitet. Att kunna kombinera druvorna Garnatxa och Cariñena ger också möjligheter till en bredare och mer varierad produktlinje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *