Hoppa till innehåll
Hela Team Bell Cros slöt upp för att välkomna besökarna.

Munskänkarna på besök a la IKEA!

Nu är vi organiserade för att ta emot vinentusiaster som önskar besöka vår vingård och ta del av vårt vinäventyr. Första gruppen att besöka oss var Munskänkarna, Trosa, Sverige. Ett glatt gäng på 14 Munskänkare som besökte oss sista veckan i augusti. 

Gruppen spenderade en vecka i regionen och hann med att besöka många fina vingårdar i DO Montsant, DOQ Priorat och fick även njuta av det fina landskapet. När gruppen som avslutning på veckan besökte Bell Cros så hade den blivit bortskämd med både fina viner och gourmetmat. Det var dags att ta ner gruppen på jorden igen, så på god svenskt manér a la IKEA fick gruppen själv göra sin mat från grunden, och blanda ihop sina egna viner.

Miguel Figini, som from september är anställd för att utveckla försäljningen i Katalonien/Spanien, ansvarar också för att våra besökare ska få en minnesvärd upplevelse när de besöker oss. Miguel visade först hur man gör katalanska korvar, Butifarras. Därefter blandade, kryddade och stoppade alla sina egna korvar.

Till korven serverades deltagarnas egenhändigt blandade viner. Alla fick chansen att vara winemaker för en dag. Till sitt förfogande hade alla winemakers fyra olika Carinyena och Garnacha viner tagna direkt ur ekfaten och ståltankarna.

Trots att det var första gången vi arrangerade en tillställning som denna så gick det bra, även om det var litet kaotiskt emellanåt, då det var många aktiviteter på gång samtidigt. Vi som höll i detta arrangemang hade väldigt kul och bjuder gärna in fler grupper som vill besöka oss, så det är bara att höra av er.

Miguel ger oss noggranna instruktioner om hur vi ska göra.
Att göra Butifarras var en ny kul upplevelse för de flesta.
Mäster Miguel ansvarade själv för grillningen.
Och bra blev det.
Alla lyckades inte så bra med sina Butifarras, och vad gör man då….
Lite nyttigt också.
Dags att leka winemaker.
Detta blir bra, eller blev det verkligen det!?
Någon som utryckt sin kärlek till Garnachavinet.
Munskänkarnas värdpar Lena och Mats pysslade om alla.
Bara att njuta av vår egenhändigt gjorda mat.
Vissa njöt mer än andra.
Han är lika lurig som han ser ut.
Vin och god mat gör en glad, speciellt när man gjort den själv
Dags att meddela vem som gjorde den bästa coupagen.
Jaaaaa… vi vann!!
”Men denna skulle vinna tycker jag”.
En nöjd Miguel fick lite tid att njuta på slutet.

2 thoughts on “Munskänkarna på besök a la IKEA!

 1. Tack Ann, Peter och övriga teamet för en fantastiskt trevlig upplevelse. Något liknande har vi aldig varit med om på våra resor. Alla deltagarna var jättenöjda.
  Det här gör vi gärna om fler gånger.

  Hälsningar
  Mats och Lena

  1. Tack själva, Det var väldigt kul att ha er här. Ni är alla väldigt välkomna igen, vi gör gärna om det.

   Med vänliga hälsningar,
   Ann & Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *