Hoppa till innehåll
Äntligen tillbaka i Spanien efter sju månader. Vi började med att flytta in i vår nya lägenhet i Tarragona.

Att vara med vingård, så kul!

Det har gått lång tid mellan blogginläggen på sistone. Förhoppningsvis blir det ändring på det nu. Covidpandemin håller på att fasas ut och överlag så känns det som att folk börjat se och planera framåt igen. Det gäller definitivt för Bell Cros.

Vi är fulla av förhoppning och förväntan. För ett par veckor sedan var vi äntligen på plats i Montsant efter att inte ha varit där sedan skörden i september 2020. Vilken känsla! Då hade vi också vårt första besök i vingården. Muxinach vår distributör i Barcelonaregionen, besökte oss med sitt förnyade team. Vi hade en fantastisk dag ute och vädret var helt perfekt. Vår winemaker Joan Asens började med att ta oss runt och visa vingården, som har fått mycket uppmärksamhet denna vinter. Det har planterats nytt, nya uppbindningssystem för vinrankorna, ny stödbevattningsanläggning, införande organisk skadebekämpnings i form av sexual confusion (feminina fermoner) etc. Allt gjort av vår nye teammedlem Andreu Toldra som numera sköter det dagliga arbetet i vingården. Underbare Baltasar Vendrell har lämnat Bell Cros och hjälper åter till med familjevingården.

Efter rundvandringen och tillbaka till vårat lilla stenhus mitt på vingården, så väntade Ramon Roset på oss för en ost- och vinprovning. Vi smakade på olika ostar var för sig och på kombinationen ost/vin. Spännande att smaka hur ost och vin kombinerat höjer smaken av så väl ost som vin. Personligen tyckte jag nog att det roligaste var att tillsammans med ostarna prova fyra helt olika vita viner från Bell Cros. Man blir riktigt stolt och glad över att se vad vi lyckat åstadkomma tillsammans som ett team, ”Team Bell Cros”! Jag måste nämna det vita/orange Brisatvinet ONE OFF #3, gjort av 100% Garnacha Blanca, som har skalmacererats en månad och sedan lagrats i ett granitägg. Ett vin med komplex och lång eftersmak som bara växer i munnen.

Här kunde egentligen dagen slutat om inte vår Miguel Figini hade plockat fram grillen och bjöd på olika sorter av kött grillat på argentinskt sätt. Inte nog med det, till detta bjöd Joan Asens på olika röda viner, dels viner som redan är lanserade och även kommande lanseringar.

Dagen avslutades efter sex timmar med att Anne och Ann bjöd på äkta Daim-mandeltårta inköpt på IKEA. Givetvis plockades ännu ett nytt vin fram, ett bubbligt Ancestralvin (PetNat) som några av våra gäster fick degorgera själva.

Sex timmar går fort och det är nu man inser, vilket man nästan glömt, hur kul det är att vara med vingård.

Joan visar runt i vingården och förklarar de olika jordmånerna.
Vi växer, nu är 17ha planterat med vinrankor.
Nya uppbindningssystem tar form.
Och vackert blev det. 😊
Ramon förklarar hur ost och vin fungerar tillsammans.
Daniel i gott sällskap.
Miguel, det kan inte bli annat än bra när en argentinare grillar.
Livsnjutare!
Miguel förklarar för Toni hur man gör en degorgering. Och resultatet…………..
Till sist våra nya Team-medlemmar som renar vattenreservoarerna organisk genom att äta upp algerna. Kanske blir det fisk till vinet senare. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *