Hoppa till innehåll
Bellcros druvor

Selecció Delfí 2019 – ett vin med stolta anor från 1910

Det hela började med att Delfis farmor köpte en bit mark i början på 1910-talet. Då stod där redan vinstockar med de lokala druvorna Carinyena och Garnacha Negra. Det hade odlats druvor på den marken sedan urminnes tider, eller i alla fall så långt tillbaka någon kunde minnas. Delfis farfar ägde en lastbil och arbetade med transporter. Men det fick ett abrupt slut under spanska inbördeskriget som rasade 1936–39. När den sittande republikanska regeringen stred mot de nationalistiska rebellerna, ledda av general Franco, beslagtogs farfars lastbil. Istället började han hjälpa till med vinodlingen. För att klara försörjningen började familjen även hålla höns. De öppnade dessutom en frukt- och grönsakshandel där de sålde ägg, vindruvor, olivolja, mandlar med mera. Läs hela historien här.

Selecció Delfí 2019

Familjen Delfi har brukat marken runt byn Marça i DO Montsant i generationer. Med sina många år av erfarenhet valde de ut de allra bästa vinklonerna i området. Dessa planterades på den bästa och mest lämpade platsen. ”Clot de la Vella”, 1954. Joan Asens, utsedd till årets vinmakare 2019 i Katalonien, har av dessa högkvalitativa druvor skapat detta delikata, subtila och livfulla vin.

VINTYP Rött vin
DRUVOR Handplockade 100% Garnacha Negra
VINMAKARE Joan Asens
VINRANKORNAS ÅLDER 65 år
SMAKNOTER Intensiv, djup färg med rubinröda färgnyanser. En texturerad, djup och riklig smak av mogen röd frukt med toner av anis, citrus och en underliggande bouquet av violblommor. Den långa och ihållande eftersmaken gör att vi kan njuta av vinet i många år framöver.
SERVERINGSFÖRSLAG Servera gärna vinet ihop med rött kött tillsammans med en krämig sås, pasta, ris eller potatis och grönsaker. Servera vinet vid en temperatur på 16–17°C
Läs mer / ladda ner PDF